Ηλεκτρονική αίτηση εισιτηρίων
(Μόνο για ταμειακώς ενήμερα Μέλη)

Ηλεκτρονική αίτηση αγοράς προϊόντων
(Μόνο για ταμειακώς ενήμερα Μέλη)

Νέα για την Arsenal Hellas και για την ARSENAL F.C.
News about Arsenal Hellas and ARSENAL F.C.


Manchester United - Arsenal 8 - 2
Δευτέρα, 29/08/2011
Γράφει ο Πάνος Παπαδημητρίου (01)

Manchester United - Arsenal 8 - 2 Η Ιστορία γράφεται πάντα από τους νικητές. Και ποτέ από τους νικημένους. Ομοίως, η πιο μαύρη σελίδα στη σύγχρονη ιστορία της Arsenal γράφτηκε το απόγευμα της Κυριακής με θύτη την πιο μισητή ομάδα του κόσμου. Την Manchester United. Η νίκη τους θα μνημονεύεται για πολλά, πολλά χρόνια. Και ίσως μετά από ακόμη περισσότερα χρόνια καταστεί θρύλος της ομάδας του -τότε προπονητή- sir Alex Ferguson.
Όμως, εμείς, οι αυτόπτες μάρτυρες του ιστορικού αυτού παιχνιδιού (παιχνιδιού και όχι αγώνος), θα γνωρίζουμε και την εναλλακτική ερμηνεία της στιγμής. Θα γνωρίζουμε, δηλαδή, ότι αυτό το ενενηντάλεπτο ποδοσφαιρικό παιχνίδι ήταν ακριβώς ένα προδιεγεγραμμένο από τις διαμορφωθείσες ισορροπίες και συνθήκες παιχνίδι. Από τη μία η εκθαμβωτική United πανοπλισμένη και φρέσκια, από την άλλη η "κακόμοιρη" Arsenal ουσα κατακερματισμένη και σε άσχημη φόρμα. Η χαοτική αυτή διαφορά καταστάσεων αρκούσε για να πάρει η γηπεδούχος μια άνετη νίκη. Η σύμπτωση, τώρα, των καταστάσεων αυτών στην ακραία τους εκδοχή που ήθελε την ομάδα του Ferguson σε δαιμωνιώδη φόρμα και με θεόσταλτη τύχη αφενός και την Arsenal με πάρα πολλές απουσίες και έλλειψη τύχης αφετέρου, έφερε το αποτέλεσμα της ντροπής.
Στην -κατά πως εμέ φαίνεται- λογική αυτή εξήγηση των πραγμάτων παρατηρώ δύο σημαντικά στοιχεία. Το πρώτο είναι ότι η Arsenal όχι μόνο δεν παραδόθηκε αμαχητί, αλλά προσπάθησε και δεν το έβαλλε κάτω. Η στιγμή που ο van Persie ετοιμάζεται να εκτελέσει το πέναλντυ είναι καθοριστική. Το χάνει. Και μαζί με αυτό τις ελπίδες. Τα υπόλοιπα είναι κατηφόρα. Το δεύτερο έχει να κάνει με την αναξιοπρέπεια του αντιπάλου. Ουδεμία σχέση με τη λύπηση. Στα ρωμαϊκά θεάματα αρκούσε μια μοναδική θανατηφόρα μαχαιριά για την επικράτηση, όχι η κατακρεουργία. Αυτό που έπραξε η ομάδα του Manchester ήταν αντίθετο προς το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Βρήκε στη διαδρομή ένα πτώμα και το διασκέδασε. Ο καιρός, όμως, έχει γυρίσματα.


Copyright in all images is exclusively owned by Arsenal Football Club Plc.
The images can only be permitted for use within official Supporter Club publications.


[επιστροφή στα ΝΕΑ-ΘΕΜΑΤΑ ][αρχή...]

Πανελλήνια Λέσχη Φίλων
Arsenal
Hellenic Supporters Club.

The Arsenal Supporters Club is independent from the Arsenal Football Club PLC (company number 109244), London England and all of it's associated and group companies and has no authority to bind, contract, negotiate on it's behalf or otherwise represent itself as connected in anyway with it.