Ηλεκτρονική αίτηση εισιτηρίων
(Μόνο για ταμειακώς ενήμερα Μέλη)

Ηλεκτρονική αίτηση αγοράς προϊόντων
(Μόνο για ταμειακώς ενήμερα Μέλη)

Νέα για την Arsenal Hellas και για την ARSENAL F.C.
News about Arsenal Hellas and ARSENAL F.C.


Arsenal - Udinese Calcio 1 - 0
Τετάρτη, 17/08/2011
Γράφει ο Πάνος Παπαδημητρίου (01)

Arsenal - Udinese Calcio 1 - 0 Οι μισοάδειες (για τα δεδομένα του Club) εξέδρες μαρτυρούσαν πολλά. Είναι ίσως ένα από τα πιο μουδιασμένα και συνάμα παράξενα καλοκαίρια για την ομάδα του βορείου Λονδίνου (αυτή του φιλήσυχου Ν5, όχι την έτερη των εξεγερμένων γειτονιών). Το σίριαλ της μετεγγραφής ενός από τους παίκτες - σημαιές και πρώην αρχηγού της ομάδας (Cesc Fabregas) έφτασε σε ένα δυσάρεστο για την Arsenal φινάλε, αφού ο Ισπανός ποδοσφαιριστής αποχώρησε ύστερα από οκτώ έτη παρουσίας με τη φανέλα με τα λευκά μανίκια, για να συνεχίσει τη λαμπρή καριέρα του στην ομάδα της πόλης που μεγάλωσε, την Μπαρτσελόνα. Τα οικονομικά δεδομένα της συναλλαγής είναι αδιάφορα από τη στιγμή που η Arsenal έχασε ένα δικό της άνθρωπο, ένα παιδί που φιλούσε το Κανόνι στη φανέλα με πάθος και το τιμούσε αξιοπρεπώς. Είμαστε, όμως, μαθημένοι. Όπως αποχαιρετήσαμε πριν λίγα χρόνια το μέγιστο Thierry Henry, με τον ίδιο τρόπο λέμε adios και πορευόμαστε χωρίς τον Cesc. Nobody is above Arsenal.
Όταν χάνεις έναν τέτοιον ποδοσφαιριστή, η απώλεια είναι πρωτίστως συναισθηματική (αφορώσα τους οπαδούς) και δευτερευόντως πρακτική (αγωνιστική). Και ο μεγάλος φόβος, είναι, πλέον αυτός, το πώς θα αντιδράσει η ομάδα χωρίς την ηγετική του παρουσία. Το δείγμα απέναντι στην ιταλική Udinese ήταν μάλλον θετικό και έδειξε ότι η Arsenal ως σύνολο είναι φτιαγμένη από γερά υλικά. Με αλσατική υπογραφή. Με ή χωρίς προσθήκες η Arsenal καλείται άλλη μια φορά να ξεπεράσει προγνωστικά, φαβορί, δυσπιστία. Με άλλα λόγια, καλείται να ξεπεράσει τον κακό της εαυτόν. Πάντα υπό τις σκέψεις και τις εντολές του Arsene Wenger.


Copyright in all images is exclusively owned by Arsenal Football Club Plc.
The images can only be permitted for use within official Supporter Club publications.


[επιστροφή στα ΝΕΑ-ΘΕΜΑΤΑ ][αρχή...]

Πανελλήνια Λέσχη Φίλων
Arsenal
Hellenic Supporters Club.

The Arsenal Supporters Club is independent from the Arsenal Football Club PLC (company number 109244), London England and all of it's associated and group companies and has no authority to bind, contract, negotiate on it's behalf or otherwise represent itself as connected in anyway with it.